شاید در نگاه اول وقتی صحبت از ساخت یک ساختمان میشود همه ما به مصالحی مانند آجر، گچ،آهن و سیمان توجه داشته باشیم، این در حالی است که یکی از اصلیترین و اساسیترین سیستمها در صنعت ساختمان سازی سیستم و لوله فاضلابی میباشد. شناخت تجهیزات فاضلابی میتواند به شما کمک کند تا این سیستم را به بهترین شکل ممکن در ساختمان پیاده کنید و از به وجود آمدن مشکلاتی مانند بوی بد فاضلاب در ساختمان جلوگیری نمایید.
اما این که بهترین لوله فاضلابی چه لولهای است؟
دلایل بوی بد فاضلاب چیست؟
سوالاتی میباشند که ما در این مقاله به آنها پاسخ دادهایم،پس اگر شما نیز به دنبال پاسخ این سوالات و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید چرا که ما در این مقاله تحت عنوان دلیل بوی بد لوله فاضلاب به بررسی کامل این موضوع پرداختهایم.
دلایل بوی بد فاضلاب
حتماً شما هم تا به حال برای یک بار هم که شده بوی بد فاضلاب به مشامتان خورده است و شاید این سوال برای شما به وجود آمده که دلیل این موضوع چیست؟ آیا اتصالات فاضلابی مشکلی دارند؟ آیا لوله فاضلابی به درستی کار گذاشته نشده است؟ و یا اینکه مشکل از جای دیگری میباشد. به شکل کلی مهمترین دلایل بوی بد لوله فاضلابی یا فاضلاب عبارتند از:
- گاز های سپتیک
از گازهایی مانند آمونیاک، متان و چند گاز دیگر به عنوان گازهای سپتیک یاد میشود، که معمولاً در اثر تجزیه شدن مواد فاضلابی به وسیله باکتریها به وجود میآیند. ایجاد این گازها در غلظتهای پایین میتواند باعث ایجاد احساس ناخوشایند در افراد شده و در صورتی که غلظت آنها بالا برود حتی این احتمال وجود دارد که باعث آسیب دیدن سیستم تنفسی افراد شود.
- کهنه شدن، نشتی و یا پر شدن فاضلاب
یکی از دلایل بوی بد لوله فاضلابی یا به شکل کلی فاضلاب کهنه شدن یا پر شدن چاه فاضلاب میباشد.هرچند که در مواقع بسیار نادری کهنه بودن لوله فاضلابی میتواند دلیل بوی بد باشد. اما پر شدن چاه فاضلاب را میتوان یکی از مهمترین عوامل در ایجاد بوی بد فاضلاب دانست. با توجه به اینکه تشخیص پر شدن چاه فاضلاب برای افراد عادی دشوار است بهتر است که در صورت بوی بد فاضلاب حتماً به شرکت های خدماتی مرتبط با چاه و فاضلاب مراجعه نمایید.
- عدم وجود آب در گلویی
عدم وجود آب در گلویی میتواند یکی دیگر از دلایل بوی بد فاضلاب باشد. لولههای خمیده شکلی که در سیستم فاضلاب مورد استفاده قرار میگیرند به شتر گلویی معروف هستند.این لولههای خمیده یا شتر گلویی با نگه داشتن مقداری آب در خود مانع از خروج گازها و بوی بد از فاضلاب میشوند. در مواقعی که به هر دلیلی آب در این لولهها وجود نداشته باشد ،گازها و بوی بدبه شکل راحتی وارد محیط خانه میشوند.
- رسوب مواد زائد در داخل شتر گلویی
ماندن و رسوب مواد زائد در شتر گلویی میتواند یکی دیگر از دلایل بوی بد لوله فاضلابی باشد. چنانچه موادی مانند خوراکیها، چربیها ،مو و سایر آشغالها در گلویی باقی بمانند باعث به وجود آمدن بوی بد در فاضلاب و در نهایت محیط ساختمان میشود.
مطالب مرتبط: اتصالات فاضلابی
چگونگی رفع گرفتگی لوله فاضلاب
در قسمت قبلی این مقاله به بررسی دلایل بوی بد فاضلاب پرداختیم، حالا زمان آن شده است که راه حلهایی برای رفع این مشکل به شما ارائه کنیم. قبل از هر چیزی باید بگوییم که استفاده از لوله فاضلابی مناسب و استاندارد میتواند تا حدود زیادی از بوی بد فاضلاب جلوگیری کند اما به جز این مورد میتوان به مواردی مانند:
- پر کردن شتر گلویی با آب:
با توجه به این موضوع که شتر گلویی برای اینکه مانع ورود بوی بد به محیط ساختمان شود باید همیشه دارای آب باشد.بهتر است که همیشه در محیطهایی مانند آشپزخانه، حمام و توالت شتر گلویی را پر از آب کرده و چنانچه آب آن خالی شد مجدداً آن را پر کنید. این کار مانع از ورود بوی بد فاضلاب به خانه میشود.
- ترکیب جوش شیرین، لیمو، یخ و نمک:
ترکیب موادی مانند لیمو، جوش شیرین، یخ و نمک میتواند یکی از بهترین راهکارها برای از بین بردن بوی بد فاضلاب باشدبرای درست کردن این ترکیب ابتدا جوش شیرین و نمک را به شکل مساوی با یکدیگر مخلوط کرده و سپس آن را در داخل لولهها ریخته و پشت سر آن آب ولرم میریزید.
بعد از گذشت نیم ساعت میتوانید چند تکه یخ و لیمو را روی لوله فاضلابی قرار داده و منتظر بمانید تا ذوب شود.جوش شیرین بوی بد را گرفته و لیمو باعث خوشبو شدن فضا میشود.
- مخمر نان و آب
مخمر نان میتواند یکی از روشهای بسیار عالی برای گرفتن بوی بد فاضلاب باشد. برای از بین بردن بوی بد فاضلاب با این روش شما یک مقداری مخمر نان را به شکل کامل در یک لیوان آب جوش ترکیب و حل کرده و سپس آنها را به داخل لولههای فاضلاب ریخته و مدتی منتظر بمانید تا بوی بد را برطرف کنند.
- محلول شیمیایی لوله باز کن
همه روشهای قبلی که برای از بین بردن بوی بد در فاضلاب بیان کردیم، روشهای خانگی بود اما در صورتی که هیچ کدام از این روشها بوی بد فاضلاب را رفع نکرد میتوانید از محلول شیمیایی لوله بازکن استفاده کنید.با توجه به قدرت اسیدی بسیار بالایی که این محلولها دارند میتوانند همه مواد زائد موجود در لوله را در خود حل کنند و از سیستم لوله فاضلابی خارج نمایند.
- انواع لوله فاضلاب
لوله های فاضلاب به انواع مختلفی تقسیم میشوند، که با توجه به تشخیص مهندسین و همچنین کاربردهایی که دارند در مکانهای مشخصی مورد استفاده قرار میگیرند. از مهمترین لولههای فاضلاب میتوان به لوله فاضلابی گالوانیزه، PVC، پلیکا، پلی اتلین، پلی پروپیلن، پوشیفت، چدنی و مسی، بتنی و سفالی و لوله فاضلابی کاروگیت اشاره کرد. البته لولههای برقی نسوز نیز نسل جدید لولههای فاضلابی میباشند که بسیار کاربردی هستند.
چرا نیکسان پلیمر؟
شرکت نیکسان پلیمر با داشتن بیش از دو دهه تجربه و بکارگیری بروزترین تکنیک ها در زمینه تولید لولههای فاضلابی جزء شرکتها و برندهای پیشرو بوده است. شما میتوانید انواع لولههای فاضلابی، لوله مخابراتی ، لوله برقی نسوز و… را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت ، با ارائه صمانت فروش از ما تهیه کنید.