نقش لوله کشی فاضلاب در محیط زیست
در تمام دنیا اشخاص بسیار زیادی وجود دارند که در مقوله ی لوله کشی فاضلاب صاحب نظر هستند. و معتقدند که لوله کشی های فاضلاب های شهر های کوچک نیز باید همانند لوله کشی های فاضلاب کلان شهر ها دارای یک سیستم شبکه شده ی مناسب باشد، تا فضولات انسانی و حتی آزمایشگاهی و بیمارستانی از طریق این لوله ها به بخش هایی برای تصفیه شدن فاضلاب ها برود. چرا که تصفیه ی فاضلاب باعث می شود که پس آب ها دیگر نتوانند با ورود به اعماق زمین به زیر ساخت های محیط زیستی و منابع آب های زیر زمینی آسیب برسانند.
تصفیه ی فاضلاب یکی از کار های بسیار مهمی است که برای حفظ محیط زیست لازم و ضروری است. در تمام کشور های پیشرفته ی دنیا تمام فاضلاب ها و پساب های خانگی صنعتی کشاورزی و غیره به روش های نوینی تمیز و تصفیه می شوند. آلاینده های مضر و آلوده ی آن ها که می تواند به محیط زیست ضرر برساند از این فاضلاب ها جدا می شود.
> مطلب مرتبط پیشنهادی: لوله پلیکا
انواع روش های تصفیه ی فاضلاب
روش های جدید و روش های قدیمی بسیار زیادی برای تصفیه ی فاضلاب وجود دارد. در اینجا به دو روش اصلی آن اشاره می کنیم:
روش اول روشی است که در آن از زباله های اب به عنوان منبع استفاده می کنند. و در روش دوم تصفیه ی فاضلاب با تاکید بر روی الودگی های فاضلاب صورت می پذیرد.
تصفیه ی فاضلاب های صنعتی
بیشتر فاضلاب های جهان در مقیاس های صنعتی پر انرژی در تصفیه خانه های فاضلاب wwtps تصفیه می شوند که در این نوع، تصفیه فاضلاب به شکل های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی صورت می پذیرد.
گندانبار
گند انبار ها مخزن های کوچکی هستند که به نوعی تصفیه خانه های کوچکی برای منازل مسکونی کوچک روستایی به شمار می آیند در مکان هایی که لوله کشی فاضلاب وجود ندارد این مخزن های تصفیه ی فاضلاب کوچک که در پشت خانه ها وجود دارند وظیفه ی تصفیه ی فاضلاب را بر عهده دارند. حدود بیست درصد از خانه ها در ایالات متحده از گندانبار ها برای تصفیه ی فاضلاب های خود استفاده می کنند.
فیلتراسیون غشایی
فیلتراسیون غشایی نوعی روش تصفیه است که در آن تصفیه به وسیله ی غشاهایی صورت می گیرد که اندازه منافذ آن ها کنترل می شود. در تصفیه به روش فیلتراسیون غشایی ترکیبات مایع به وسیله ی غشاهایی که منافذ آن ها کنترل می شود از آلودگی ها جدا می شود. اگر آب فاضلاب به روش فیلتراسیون غشایی تصفیه بشود آب تصفیه شده نهایی فرقی با آب طبیعی نوشیدنی ندارد ولی تنها تفاوتی که می تواند با آب نوشیدنی داشته باشد این است که شاید حاوی مواد معدنی نباشد.
تصفیه ی فاضلاب های صنعتی
تصفیه ی آب های فاضلاب صنعت هایی همانند صنعت کاغد و خمیر کاغذ در همان کارخانه ها ایجاد می شود. چرا که فاضلاب های این صنایع بسیار زیاد و آلوده است. و از لحاظ زیست محیطی نگرانی های بسیاری را به وجود می آورد.
همچنین صنعت های دیگری هم نیز وجود دارند که می توانند آلودگی های فاضلابی زیادی داشته باشند. که از بین این صنعت ها می توان به پالایشگاه های نفت، کارخانه های شیمیایی و کارخانه های پتروشیمی اشاره کرد.
این صنایع هم نیز همانند صنعت تولید کاغذ فاضلاب های زیادی تولید می کنند که از درصد آلودگی بالایی برخوردار هستند و به همین منظور باید تصفیه ی این فاضلاب ها در داخل خود کارخانه ها قبل از خروج از کارخانه صورت بپذیرد.
نقش لوله کشی فاضلاب در محیط زیست
لوله کشی فاضلاب نقش اساسی و حیاتی در حفظ محیط زیست و سلامت عمومی دارد و نقش زیرساختی ایفا می کند. نقش لوله کشی فاضلاب در محیط زیست را می توان در جلوگیری از آلودگی آب و خاک، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، حفاظت از سلامت عمومی و همین طور حفاظت از منابع آب زیرزمینی و همچنین در ایجاد توسعه پایدار دانست. لوله فاضلابی و اتصالات فاضلابی نقش مهمی در فرآیند لوله کشی فاضلاب ایفا می کنند
جلوگیری از آلودگی آب و خاک
فاضلاب ها متشکل از ویروس ها، باکتری ها، مواد شیمیایی و آلی مختلف هستند که در صورت عدم تخلیه درست ، به محیط زیست وارد شده و می تواند باعث آلودگی آب و خاک و همچنین تهدید سلامت آکوسیستم آبی و تنوع زیستی شود. لوله کشی فاضلاب با انتقال فاضلاب ها به تصفیه خانه ها از این خطرات جلوگیری می کند. در تصفیه خانه آلاینده های موجود در فاضلاب ها، در طی مراحل مختلف پک سازی شده و به اب تصفیه شده تبدیل شود. این آب غیر شرب بوده و برای آبیاری فضای سبز استفاده می شود.
کاهش انتشار گازهای گلخانهای
فاضلاب های صنعتی در صورت عدم تصفیه درست به دلیل اینکه حاوی مواد آلی است، در صورت تجزیه بیولوژیکی، منجر به تولید گاز گلخانه ای متان می شود. متان در ایجاد گرمایش جهانی نقش عمده ای دارد.
سیستم لوله کشی فاضلاب با هدایت این فاضلاب به تصفیه خانه مانع از تجزیه و انتشار گازهای گلخانه ای می شود. بعضی از تصفیه خانه ها از این گاز برای تولید انرزی استفاده می کنند و باعث تولید انرژی تجدید پذیر و پاک می شود.
حفاظت از سلامت عمومی
لوله کشی فاضلاب، با هدایت فاضلاب به تصفیه خانه باعث جلوگیری از انتشار بیماریهای عفونی و انگلی شده و نقش مهمی در حفظ سلامت عمومی ایفا میکند.
حفاظت از منابع آب زیرزمینی
لوله کشی فاضلاب با جلوگیری از نفوذ فاضلاب به زمین به صورت مستقیم مانع از الودگی آب های زیر زمینی به عنوان مهمترین منابع آب شیرین جهان می شود.
نقش لوله کشی فاضلاب در توسعه پایدار
لوله کشی فاضلاب با مدیریت صحیح وکارآمد و کاهش آلودگی زیست محیطی سبب بهبود سلامت عمومی و اتقا کیفیت زندگی می شود. و به عنوان یک زیرساخت اساسی در توسعه پایدار عمل می کند.